fredag 4 maj 2018

Effekten av Susan

Susan har ett perfekt liv: hon är en enastående begåvad kvinna, med en lika begåvad man och intellienta, vackra barn. Hennes största fascination är fysiken och allt som hör den till, och på grund av hennes inflytelserika liv kommer hon att dras in i någonting som hon aldrig hade tänkt att skulle kunna existera, en process som kommer att chockera hennes nation, Danmark, och skaka samhället till grunden. Susan och hennes familj sätter sina liv på spel för att söka efter sanningen, och när den väl hittas, skicka ut den till allmänheten.
Effekten av Susan är en av de böcker som slår klorna i en redan från första sidan, och efter det är det svårt att överhuvudtaget lägga ner den. Boken är fascinerande samhällskritisk med annorlunda och upplysande synvinklar, någonting som bara lägger till till den redan hisnande upplevelsen av boken.
Denna bok borde läsas av skolbarn. Inte bara för att den är fruktasvärt bra, utan också för att den bidrar till en vid syn på samhället och alla dess problem, det faktum att vissa människors liv kanske skulle värderas högre än andras, och att människans livsstil kommer att leda till ett fruktansvärt förfall.
Bokens tema är mörkt och fruktansvärt, men karaktärerna i den lyser av liv. Som läsare kände jag genast att jag borde kämpa vid familjens sida, att jag passade in som en pusselbit i den historia som författaren så skickligt berättar.
Jag skulle starkt rekommendera den här boken åt alla dem som söker en upplysande läsupplevelse istället för den vanliga, lättlästa historien som alltid slutar lyckligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar