måndag 19 mars 2018

Kaninjägaren

Joona Linna är tillbaka, den här gången för att lösa ett fall gällande en spree-killer, en människa som med nästan religiös dedikering mördar sina offer. Han följer ett tydligt mönster bara han själv kan se, och det är nu polisens uppgift att försöka lösa mönstret för att kunna stoppa honom innan han slutför sin agenda.
Jag har aldrig läst en Kepler förut, tro det eller ej, men efter Kaninjägaren förstår ja verkligen varför böckerna har blivit så berömda och omtyckta. Inte nog med att han har ett verkligt unikt sätt att berätta, han har karaktärer med sånt djup att de nästan kan tyckas verkliga. Boken är otroligt välskriven och är en av de få böcker som ibland lyckas få mig att nästan må illa av dess innehåll och hur väl den berättas. Handlingen är tydlig, man kan själv följa med i polisutredningen och försöka dra egna slutsatser boken igenom, någonting jag personligen uppskattar med en välskriven kriminalroman.
Om du har läst kriminalromaner förut, tycker om Kepler, eller kanske letar efter någon ny författares verk att fullständigt förälska dig i, rekommenderar jag verkligen Keplers Kaninjägaren för dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar