torsdag 9 november 2017

Vassa Föremål

   Skriven av Gillian Flynn, handlar Vassa Föremål om morden på två unga flickor och journalisten som skriver om dem. Camille Preaker har flyttat ut ur den lilla småstaden sedan länge, och bor numera i Chicago där hon skriver för en lokaltidning. Att återvända till den lilla staden rycker upp gamla sår, både mellan Camille och hennes mor Adora, och minnen av Camilles döda syster. Hon kämpar med fallets beskrivning och försöker samtidigt läka såren från det förflutna. Men att rota i det förflutna i en småstad, att skriva om lokala personligheter, sliter upp småstaden och Camille slits med den.
   Av den fantastiska författaren till Gone Girl hade jag inte förväntat mig någonting mindre än den svårslagbara Vassa Föremål. Karaktärerna är fantastiskt skrivna och berättelsen är oväntad, men det avslutande kapitlet är ändå logiskt och knyter ihop alla lösa trådar på ett kort och simpelt sätt, men ändå tillfredsställande.
   Om du är intresserad av böcker som hanterar mord, kämpande med självförtroendet eller helt enkelt bara bra böcker, rekommenderar jag starkt den här boken för dig!